Apu a hős

Ennek a rajznak az ötlete egy esti beszélgetés alkalmával merült fel. A feleségemmel éppen arról beszélgettünk, hogy a javuló tendencia ellenére is, kevés szó esik azokról az apukákról, akik aktívan részt vesznek a gyerekeik nevelésében. Szerencsére, az ismerőseink körében sok pozitív példát látunk azokra a férfiakra, akik nem csak a pénzkereséssel foglalkoznak, hanem tőlük telhetően igyekeznek időt és energiát fordítani a gyerekeikre.
A beszélgetés közben lassan formát öltött egy kép a fejemben, amin egy apát és a lányát látunk játék közben. Az apuka ölében gyűlő játék kupac jelzi, hogy már egy ideje tart a játék. A teli kézzel szaladó kislány pedig egyértelművé teszi, hogy még csak most melegednek bele igazán.
Még akkor este gyorsan leskicceltem ezt egy papírra, mert bizony az ilyen ötletek nem maradnak meg sokáig. Ha nem ragadod meg őket, reggelre már hűlt helyük lesz.
A következő lépés az volt, hogy szín mintákat kerestem. Abban biztos voltam, hogy élénk színeket akarok használni, mivel egy vidám hangulatú képet akartam elkészíteni. Íme néhány példa a referencia képek közül.

A két főszereplőt először papíron rajzoltam meg, majd szkennelés után ez lett a rajz alapja. Digitálisan köréjük skicceltem a szoba bútorzatát. Először csak elnagyolt vonalakat használtam, majd két lépésben letisztítottam a vonalrajzot. A következő fázis az alap színek hozzáadása volt. Itt már kezdett életre kelni a rajz. Majd az árnyékolásnak köszönhetően sorra formát öltöttek a tárgyak. A végén még egy kicsit igazítottam a kontraszt arányokon, valamint minta került a falon függő képekre is, hogy ne legyen olyan üres a háttér.
Most pedig szokásosan jöjjenek az elkészülés föbb lépései.