Itt a nyár

A legtöbb rajz esetében igyekszem valami tartalmat is mögé tenni. Ez sok tervezést és elég komoly tudatosságot igényel. Menet közben azonban felgyülemlik rengeteg apró ötlet, melyek ott kavaroghatnak a fejemben akár hetekig. Ezeknek a kiürítésére a legjobb módszer, ha minden komolyabb gondolkozás nélkül nekiállok írni vagy rajzolni.
Így született a fent rajz is. Egy grafikus felhívására csináltam, amit az interneten találtam. A feladat egyszerű volt: készíts egy “firkát”, melynek a nyár a témája. Nem kell, hogy részletgazdag legyen, vagy bonyolult színekkel legyen kifestve. Csak rajzolni, a rajz kedvéért.
Nem is bajlódtam külön papír alapú tervezéssel. Leültem a digitális rajztábla elé, és hagytam, hogy minden ami a nyárról eszembe jut, nagyon egyszerű figurákkal ábrázolva a vászonra kerüljön. A lehető legkevesebb esetben javítottam. Hagytam, hogy a gondolatok minél szabadabban áramoljanak, és ez felszabadító érzés.
Mint utólag kiderült, nem csak nekem volt élmény elkészíteni, hanem egy egész jó kis színező oldal lett a végeredmény.
Ha szeretnétek, ti is letölthetitek a képre kattintva, és akár A3-as méretben is ki lehet nyomtatni. Jó színezést mindenkinek!