A megbeszélés

Ezt a képregényt a Nagy Háború blog által kiírt képregény pályázatra készítettem. A téma az első világháborút kirobbantó szarajevói események voltak.
Mivel történelem tudásom elég hiányos, így egy hét csak a felkészüléssel telt el. Igyekeztem minél több különböző cikket elolvasni, hogy a lehető legtöbb információval vértezzem fel magam. Ezután pedig fogtam, és a saját fantáziámból kitöltöttem a mai napig hiányzó részleteket, hogy egy összeesküvést alkossak.
A felkészülés része volt az is, hogy referencia képeket szerezzek a korabeli öltözködésről és viseletről. Íme néhány kép a több tucatból, melyeket felhasználtam.

    

Miután a forgatókönyv elkészült, és megterveztem, melyik kocka hova kerül, készítettem referencia fotókat a karakterekhez. Ezután jöhetett a rajzolás.
Először papíron rajzoltam meg mindent kék ceruzával, majd ezeket vonalakat kihúztam tűfilccel. Beszkennelés után, a kék ceruzát eltávolítva egy tiszta tusrajz maradt. A színezés és feliratozás pedig teljes egészében digitálisan történt. Itt láthatóak a felsorolt lépések egymás után.

A kész képregény végül második helyezést ért el a pályázaton, és nyomtatott formában is megjelent egy antológiában. Utólag úgy gondolom, az erre fordított 2-3 hónap munka megérte.
Most ti is elolvashatjátok.